Panierowana feta z dodatkami

0 (0 ocen)

Pyszny i pozywny obiadek bez mięsa.

Składniki:

  • składniki:

    1 kostka fety
    1 jajko
    0,5 łyżeczki oregano
    olej do smażenia

    tzatziki
    5-6 ogórków gruntowych
    200 g jogurtu naturalnego
    1 ząbek czosnku
    sól,pieprz lub przyprawa do tzatziki

    placki z cukinii
    2 średnie cukinie
    1-2 jajka
    sól
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Panierowana feta z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać jogurt i zmiażdżony ząbek czosnku, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku i odstawić do lodówki.
    Cukinie umyć odkroić końcówki i pokroić w plastry o grubości 1 cm, lekko posolić i odstawić.
    Ser feta pokroić w plastry o grubości 1-1,5 cm. Jajko roztrzepać widelcem z oregano. Plastry fety panierować w jajku oraz mące i smażyć na rumiany kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Fetę trzeba dobrze zapanierować i smażyć na małej ilości tłuszczu ponieważ może się rozpaść.
    Plastry cukinii osuszyć z soku papierowym ręcznikiem i panierować w roztrzepanym jajku oraz mące. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku. I można podawać:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Feta Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.92 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kapusta panierowana

4.92 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kapusta panierowana

RedakcjaPP Przepis mam z lat szkolnych od nauczycielki z liceum. 40 min

To może cię zainteresować