Cukinia panierowana

5 (169 ocen)

  • 30 min

Przepyszna :) U mnie w domu wygrywa z mięsem :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 cukinia
    -sól ,pieprz
    -mąka
    -jajko
    -bułka tarta
    -olej
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy w plastry. Nie za cienkie.
    Solimy i pieprzymy. Odstawiamy na chwilę,aby zmiękła.
    NA patelni rozgrzewamy olej. Plastry cukinii panierujemy w mące,jajku i bułke. ( w takiej kolejnosci) Panierowaną cukinię układamy na rozgrzanej patelni,i smażymy z obu stron po kilka minut na małym ogniu.

Porady

Można odstawić do lodówki na dłużej,na kilka godzin. Podajemy z jakiś sosem lub do ziemniaków :) Można też jeść z surówką :) Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować