Cukinia panierowana

  • wyświetlono: 9978 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 4

Przepyszna :) U mnie w domu wygrywa z mięsem :)

klaudia0318
  • 30min

Składniki

- 1 cukinia
-sól ,pieprz
-mąka
-jajko
-bułka tarta
-olej

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia panierowana

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy w plastry. Nie za cienkie.
    Solimy i pieprzymy. Odstawiamy na chwilę,aby zmiękła.
    NA patelni rozgrzewamy olej. Plastry cukinii panierujemy w mące,jajku i bułke. ( w takiej kolejnosci) Panierowaną cukinię układamy na rozgrzanej patelni,i smażymy z obu stron po kilka minut na małym ogniu.

Porady

Można odstawić do lodówki na dłużej,na kilka godzin.
Podajemy z jakiś sosem lub do ziemniaków :) Można też jeść z surówką :)
Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcilatowarzywaCukiniacukinia panierowanacukinia w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta panierowana

Dodane przez: Skotka

Kapusta panierowana

Taką kapustę robię jako dodatek...

Panierowane żeberka

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Panierowane żeberka

Ekonomiczny sposób na przygotowanie...

Kotlety z karkówki, panierowane

Dodane przez: Stare Gary

Kotlety z karkówki panierowane

Smażone kotlety, panierowane w...

Kapusta panierowana

Dodane przez: RedakcjaPP

Kapusta panierowana

Przepis mam z lat szkolnych od...

Panierowane udka z kurczaka

Dodane przez: DanusiaC

PANIEROWANE UDKA Z KURCZAKA

Bardzo smaczne udka w aromatycznej...

Skrzydełka   w  panierce.

Dodane przez: Annna MM

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

Skrzydełka robię dość często...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE