Pancakes z boczkiem i syropem klonowym

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Potężna dawka kalorii, ale za to tak pysznych, że raz na jakiś czas zaszaleć można :D Rumiane pancakesy z chrupiącym boczkiem i syropem klonowym polecają się nie tylko na śniadania :D

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pancakes:
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    Olej kokosowy do smażenia

    Dodatkowo:
    6-9 plasterków boczku
    2-3 łyżki syropu klonowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Syropy Naleśniki Śniadanie

Pancakes z boczkiem i syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy jajko, dodajemy mleko i wszystko starannie łączymy za pomocą miksera w jednolite, gładkie ciasto.

    Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placuszki na wolnym ogniu po 2-3 minutki z każdej strony.

    Usmażone panceksy przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Na patelnie kładziemy plastry boczku i wytapiamy je z dwóch stron aż staną się chrupiące i rumiane.

    Na talerze nakładamy po 1 placuszku. Na każdym wykładamy plasterek boczku, następnie kładziemy kolejnego placuszka i znowu boczek, wszystko polewamy syropem klonowym i serwujemy, smacznego :D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować