Potężna dawka kalorii, ale za to tak pysznych, że raz na jakiś czas zaszaleć można :D Rumiane pancakesy z chrupiącym boczkiem i syropem klonowym polecają się nie tylko na śniadania :D
25 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
Pancakes:
1 szklanka mąki
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
Olej kokosowy do smażenia
Pancakes z boczkiem i syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy jajko, dodajemy mleko i wszystko starannie łączymy za pomocą miksera w jednolite, gładkie ciasto.
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placuszki na wolnym ogniu po 2-3 minutki z każdej strony.
Usmażone panceksy przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Na patelnie kładziemy plastry boczku i wytapiamy je z dwóch stron aż staną się chrupiące i rumiane.
Na talerze nakładamy po 1 placuszku. Na każdym wykładamy plasterek boczku, następnie kładziemy kolejnego placuszka i znowu boczek, wszystko polewamy syropem klonowym i serwujemy, smacznego :D
Komentarze