Pancakes z boczkiem i syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
W BLENDERZE MIKSUJĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ (KONSYSTENCJA GĘSTEJ ŚMIETANY).
SMAŻYMY BEKON LUB BOCZEK NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z ODROBINA OLEJU. PO USMAŻENIU ODŁOŻYĆ NA PAPIEROWY RĘCZNIK ŻEBY POZBYĆ SIĘ NADMIARU TŁUSZCZU.
ROZGRZEWAMY PATELNIĘ DO NALEŚNIKÓW I UKŁADAMY PLASTERKI BOCZKU LUB BEKONU I WYLEWAMY NA KAŻDY Z OSOBNA CIASTO NALEŚNIKOWE TAK ŻEBY POWSTAŁY MAŁE PLACUSZKI - SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.
RÓWNOCZEŚNIE NA DRUGIEJ PATELNI SMAŻYMY W 3 ŁYŻKACH SYROPU KLONOWEGO PLASTERKI JABŁKA OPRÓSZONE STARTĄ KORĄ CYNAMONU PRZEZ 2 MINUTY.
UKŁADAMY PLACUSZKI NA TALERZ WRAZ Z JABŁKAMI I POLEWAMY SYROPEM KLONOWYM.
SUPER POŁĄCZENIE SŁONEGO BOCZKU/BEKONU I SŁODKO KWAŚNYCH JABŁEK I TO WSZYSTKO POLANE WYŚMIENITYM SYROPEM KLONOWYM.
Komentarze