Paluchy francuskie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Mega dobre i szybkie w przygotowaniu. Do tego ulubiony dip i mamy przekąskę kibica na jutro :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego: 1 sztuka
    - jajo: 1 sztuka
    - sezam do posypania: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluchy francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ciasto francuskie wyciągamy z zamrażarki na godzinę przed przygotowaniem paluchów.

    Ciasto rozwijamy i rozkładamy na stolnicy.
    Kroimy na paski o szerokości 1,5cm /ja pokroiłam na około 0,8cm i wyszły chyba za cienkie/.
    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy paski ciasta w pewnej odległości /aby się nie posklejały/.

    Surowe jajo wbijamy do miseczki, lekko solimy i dokładnie roztrzepujemy je widelcem.
    Za pomocą pędzelka starannie smarujemy paski jajkiem i posypujemy sezamem.
    Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni i pieczemy paluchy około 11 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować