Pączki z fileta kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Fajny, praktyczny sposób na wykorzystanie fileta kurczaka, którym zaskoczysz Gości. W taki sposób mięso możemy przygotować na Świąteczny obiad lub na różne uroczystości.
Mięso faszerowane pieczarkami oraz warzywami o smaku o pikantnym.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 1 cebula
    • 250 g pieczarek
    • 2 ząbki czosnku
    • Olej do smażenia
    • 6 łyżek sosu barbecue
    • 100 g papryki konserwowej
    • 3 ogórki konserwowe
    • 250 g sera żółtego
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Pączki z fileta kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
    2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę 10 minut, doprawiam pieprzem, solą.
    3. Ogórki, paprykę kroję drobno, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Połowę sera łączę z ogórkami oraz papryką, mieszam.
  • farsz 2. 4. Mięso układam w filiżance na około, w środek mięsa układam grzyby, następnie ser z ogórkiem i papryką.
  • mięso 3. 5. Brzegami mięsa przykrywam farsz, odwracają filiżankę do góry dnem, wykładam mięso na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    6. Wierzch smaruję sosem barbecue, kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
  • ser 4. 7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia kotlety posypuję pozostałym żółtym serem.
  • danie 5. 8. Kotlety gotowe, podaję z frytkami oraz surówką.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować