Kotlety mielone z fileta kurczaka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Smażone mielone kotlety z kurczaka podane z ziemniakami i piklami z ogórka.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • filet z kurczaka 0,5 kg
    mięso z udek kurczaka 0,5 kg
    jajka kurze 2 szt.
    bułka tarta pół szklanki
    sól
    pieprz ziołowy
    majeranek
    cebula połowa
    czosnek 2 ząbki
    tłuszcz do smażenia
    ziemniaki 8 szt.
    pikle z ogórków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pikle Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z fileta kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z fileta kurczaka. 1. Mięsa mielimy przez sitko 8 mm z cebulą i czosnkiem. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, majeranek sól i pieprz ziołowy, mieszamy. Wbijamy jajka i ponownie mieszamy. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i z piklami z ogórków.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować