Roladki z mielonego fileta z kurczaka

4.48 (154 ocen)

Pyszna odmiana tradycyjnych roladek.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka,
    2 jajka,
    1 średnia bułka pełnoziarnista namoczona w mleku lub w wodzie,
    2 ząbki czosnku,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    śmietankowy serek topiony, ( do faszerowania )
    frankfurterki wędzone surowe, ( do faszerowania )
    mąka do obtaczania roladek,
    2 rozbełtane jajka,
    bułka tarta,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mielonego fileta z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z mielonego fileta z kurczaka 1. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel. Dodaj jajka oraz odsączoną bułkę. Połącz dokładnie składniki. Wsyp sól, pieprz, słodką paprykę oraz dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Połącz składniki. Na folię spożywczą połóż porcję mięsa. Rozpłaszcz dłonią. Na środku ułóż kawałek sera topionego oraz kawałek frankfurterki. Zlep ze sobą końce. Roladkę obtocz w mące a następnie w rozbełtanym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować