Owsiane babeczki z fistaszkami w karmelu

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Babeczki w zdrowszym wydaniu. Owsiane wypieki pachnące kardamonem, z dodatkiem chrupiących i w karmelowej otoczce orzeszków ziemnych.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych
    1 szklanka mąki pszennej
    1 opakowanie budyniu bez cukru o smaku śmietankowym (opakowanie na ½ L mleka)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka mielonego kardamonu
    2/3 szklanki cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego (8 g)
    2 jajka
    200 g śmietany 18%
    3 łyżki oleju
    120 g orzechów ziemnych w karmelu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Owsiane babeczki z fistaszkami w karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Owsiane babeczki z fistaszkami w karmelu 1. Jajka, śmietanę, olej, cukier zwykły i waniliowy oraz kardamon utrzeć na puszystą masę. Wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia – wymieszać. Dodać płatki owsiane oraz mąkę i ponownie wymieszać. Na końcu wsypać grubo potłuczone orzechy i dokładnie połączyć składniki.
  • Owsiane babeczki z fistaszkami w karmelu 2. Ciastem napełnić 20 foremek do babeczek (średnica 5,5 cm), które ułożyć w formie do pieczenia.
    Piec 25 – 30 min w temp. 180⁰C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować