Owocowy puch z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, żółtka i olej. Ubij na puszystą masę. Mąki przesiej z proszkiem i kakao. Delikatnie połącz z ubitą masą jajeczną. Wyłóż na formę 24x24 wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz 15 min w temperaturze 170 st. Po wyciągnięciu z piekarnika, ostudź biszkopt.
2.Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w ½ szkl. wrzątku. Pozostaw do ostygnięcia.
3.Śmietanę ubij na sztywno dodając cukier puder, połącz delikatnie z jogurtem naturalnym i tężejącą żelatyną. Gdy zacznie gęstnieć wyłóż na biszkopt. Odstaw do stężenia.
4.Banany pokrój w plasterki i ułóż na masie śmietankowej.
5.Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć zalej banany. Ciasto chłódź w lodówce.
6.Śmietankę ubij na sztywno ze śmietanfixem. Dekoruj ciasto, układając na kleksach ze śmietany winogrono.
Komentarze