Omlet ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To niesamowicie dietetyczne i równocześnie pożywne danie. Ulubione wielu znanych osób np. Jennifer Lopez.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 10 mililitrów
    - szpinak świeży w liściach: 15 sztuk
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - gorgonzola: 1 plaster
    - masło: 1 gram
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przystawki

Omlet ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka umyć, wbić do naczynia, wlać mleko, posolić, dodać gałkę muszkatołową, pieprz. Wymieszać na jednolitą masę.
  • 2. Listki szpinaku opłukać pod bieżącą wodą i włożyć na sitku do wrzącej osolonej wody, na 2-3 minuty. Dobrze odcisnąć i drobniutko posiekać, wymieszać z ubitymi jajkami.
  • 3. Wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz, smażyć powoli. Gdy podsmaży się z jednej strony dodać gorgonzolę i smażyć z drugiej na złoty kolor,. Następnie przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać. Talerz udekorować kilkoma listkami szpinaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować