Omlet na maśle klarowanym z pomidorami i ogórkami i sosem czosnkowym

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

T śniadaniowa porcja smaku i witamin na cały dzień.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka: 250 ml
    Składniki:
    4 jajka
    Pół szklanki śmietany 30%
    2 łyżki masła klarowanego
    5 łyżek mąki pszennej
    Mały kubeczek pomidorków koktajlowych
    Średni ogórek gruntowy
    Pół łyżeczki proszku do pieczenia
    Sól, pieprz
    Ponadto: sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Omlet

Omlet na maśle klarowanym z pomidorami i ogórkami i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę zmiksuj na puszystą masę. jajka zmiksuj również na puszystą masę. dodaj śmietanę, wymieszaj, a na końcu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem i połącz wszystko przy pomocy łyżki. Masło roztop na patelni i wlej masę omletową. Smaż z obu stron na rumiany kolor. Pomidorki i ogórka pokrój i ułóż na wierzchu omleta i tuż przed podaniem polej sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pomidor Masło klarowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować