Okrasa z gęsi

4.49 (164 ocen)

  • 10 min

Tradycyjna potrawa pochodząca z Pomorza , jest to doskonałe smarowidło do chleba lub jako okraszenie klusek ziemniaczanych, zupy z brukwi, kartoflanki, tłuczonych ziemniaków.

  • 10 min

Składniki:

  • Pierś z gęsi
    Cząber
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Okrasa z gęsi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z piersi gęsi pokroić na kawałki i zmielić maszynką. Doprawić cząbrem ,solą i pieprzem.
    Dobrze wymieszać .Odstawić do lodówki, wychłodzić.
    Do smarowania pieczywa, jako okraszenie do klusek kartoflanych lub do brukwianki.

Porady

Okrasę można zamrozić w zamkniętych pojemnikach .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cząber Gęś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować