Jeśli zostanie Wam mięso gęsi z rosołu lub pieczenia, proponujemy pyszną alternatywę potrawki, którzy wszyscy dobrze znają. Robi się w oka mgnieniu, w oka mgnieniu znika z talerzy.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 ugotowane udka gęsi
250 ml rosołu drobiowego
2 puszki pieczonej fasolki w pomidorach
sól, pieprz
Potrawka z gęsi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, podgrzewamy.
Do gęsiny dodajemy fasolę wraz zalewą pomidorową, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, podgrzewamy.
Do gęsiny dodajemy fasolę wraz zalewą pomidorową, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze