Ogórkowe roladki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przekąska inspirowana ciepłem Ameryki Poludniowej, jej słońcem i kolorami. Idealne danie na karnawałowe przyjęcia. Doskonały dodatek do mięs.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ogórek zielony długi: 1 sztuka
    - feta: 100 gramów
    - czosnek (przeciśnięty przez praskę): 1 ząbek
    - pieprz: 1 szczypta
    - kwaśna śmietana (zastępczo może być majonez lub jogurt naturalny): 2 łyżki
    - czerwona papryczka chilli (drobno pokrojona): 1 sztuka
    - natka pietruszki (poszatkowana): 0.5 łyżeczki
    - świeża kolendra (poszatkowana): 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrój ogórka na długie, cienkie płaty (użyłam mandoliny do krojenia/szatkownicy).
  • 2. W misce wymieszaj ze sobą fetę z kwaśną śmietaną.
  • 3. Do fety dodaj pieprz, zioła, czosnek i chilli. Wymieszaj.
  • Ogórkowe roladki 4. Na końcówkę każdego płatu ogórka nałóż po jednej łyżeczce serowej masy.
  • 5. Zwiń roladki. Aby roladki zachowały kształt przebij je wykałaczkami.
  • 6. Roladki podawaj do grillowanego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Feta Kwaśna śmietana Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować