PIECZONE PODUDZIA Z KURCZAKA NADZIEWANE WARZYWAMI

4.5 (186 ocen)

Kolorowe i smaczne

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    2 ogórki konserwowe
    3 płaty papryki konserwowej
    mały por biała część lub cebula
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki natki pietruszki
    sól
    pieprz
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone podudzia z kurczaka nadziewane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia wytrybować (usunąć kości), przyprawić z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc.
    Paprykę ogórki i pora pokroić w kostkę, natkę drobno posiekać, warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym.
    Podudzia nadziewać sałatką warzywną, końce spiąć wykałaczkami lub zawiązać sznurkiem wędliniarskim. Ułożyć na blaszce i piec ok. 40 minut w temp. 180°C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować