REKLAMA

PIECZONE PODUDZIA Z KURCZAKA NADZIEWANE WARZYWAMI

wyświetlono: 14449 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Kolorowe i smaczne

opublikowany: 28.02.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    2 ogórki konserwowe
    3 płaty papryki konserwowej
    mały por biała część lub cebula
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki natki pietruszki
    sól
    pieprz
    ząbek czosnku
Ocena:

(średnia 4.5 z 183 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia wytrybować (usunąć kości), przyprawić z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc.
    Paprykę ogórki i pora pokroić w kostkę, natkę drobno posiekać, warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym.
    Podudzia nadziewać sałatką warzywną, końce spiąć wykałaczkami lub zawiązać sznurkiem wędliniarskim. Ułożyć na blaszce i piec ok. 40 minut w temp. 180°C
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ladygoga ladygoga

Podudzia z kurczaka pieczone

Kurczak często gości na naszym stole, jednak staram się za każdym razem serwować go inaczej.

kategoria: Dania główne opublikowany: 18.08.2016 | wyświetlono: 6540 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: buciol78 buciol78

Pieczone podudzia z kurczaka

w nieziemskiej aromatycznej marynacie z warzywami i kaszą pęczak.Polecam. !!!TORPEDA!!!

kategoria: Dania główne opublikowany: 28.11.2017 | wyświetlono: 672 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE