REKLAMA

Kolorowe śledzie a'la toscana

wyświetlono: 571 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Z czarną oliwką, kaparami, suszonymi pomidorami oraz pestką z dyni; kuszą gustownym wyglądem oraz wyrafinowanym smakiem.

opublikowany: 19.02.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 2 tacki śledzi w oleju
    1 słoiczek kaparów
    1 słoiczek oliwek czarnych
    1 słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dyni
    1 ząbek czosnku
    2 cebule fioletowe
    pieprz świeżo mielony
    sok z cytryny
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Jak zrobić Kolorowe śledzie a'la toscana?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie, kapary, oliwki, pomidory odsączyć z zalewy (olej z pomidorów zachować).
    Cebule obrać posiekać w drobną kostkę.Śledzie pokroić na ok. 2 cm paski, oliwki przekroić na pół, pomidory również podzielić na mniejsze części.
    Ułożyć warstwę śledzi w salaterce, skropić sokiem z cytryny i posypać odrobiną pieprzu. Obłożyć oliwkami i pomidorami, posypać kaparami, siekaną cebulką dodać odrobinę czosnku przeciśniętego przez praskę. Położyć następną warstwę śledzi i postępować tak samo aż do wyczerpania składników. Na koniec wlać zalewę z pomidorów, resztę uzupełnić olejem rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: e-jola1 e-jola1

Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym

Śledziowa przekąska na święta i nie tylko

kategoria: ryba Przystawki opublikowany: 14.12.2013 | wyświetlono: 4709 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Śledzie gajowego

Zrobiłam je na prośbę męża który uwielbia śledzie z grzybami

kategoria: Przystawki opublikowany: 24.02.2017 | wyświetlono: 25248 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE