Kolorowe śledzie a'la toscana

0 (0 ocen)

Z czarną oliwką, kaparami, suszonymi pomidorami oraz pestką z dyni; kuszą gustownym wyglądem oraz wyrafinowanym smakiem.

Składniki:

  • 2 tacki śledzi w oleju
    1 słoiczek kaparów
    1 słoiczek oliwek czarnych
    1 słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dyni
    1 ząbek czosnku
    2 cebule fioletowe
    pieprz świeżo mielony
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe śledzie a'la toscana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie, kapary, oliwki, pomidory odsączyć z zalewy (olej z pomidorów zachować).
    Cebule obrać posiekać w drobną kostkę.Śledzie pokroić na ok. 2 cm paski, oliwki przekroić na pół, pomidory również podzielić na mniejsze części.
    Ułożyć warstwę śledzi w salaterce, skropić sokiem z cytryny i posypać odrobiną pieprzu. Obłożyć oliwkami i pomidorami, posypać kaparami, siekaną cebulką dodać odrobinę czosnku przeciśniętego przez praskę. Położyć następną warstwę śledzi i postępować tak samo aż do wyczerpania składników. Na koniec wlać zalewę z pomidorów, resztę uzupełnić olejem rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować