Ogórki po żydowsku

4.49 (162 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Są przepyszne!!!!!!!!!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórki gruntowe: 2.5 kilograma
    - mała cebula (pokroić w plasterki): 3 szklanki
    - marchewka (ugotowana): 2 sztuki
    - korzeń chrzanu: 3 sztuki
    - czosnek - główka: 1 sztuka
    - ziarna gorczycy: 1 opakowanie
    - woda: 3 szklanki
    - ocet 10 %: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - sól: 1 łyżka
    - słodka papryka w proszku: 2 łyżeczki
    - pieprz czarny mielony: 0.5 łyżeczki
    - ziele angielskie: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć,osuszyć i pokroić wzdłóż na ćwiartki.Cebulę i marchewke pokroić w plasterki.
  • 2. Na spód każdego słoika położyć plasterek cebuli i marchewki,następnie ułożyć ogórki,dodać po pół ząbku czosnku,3 ziarna gorczycy i kawałek chrzanu.
  • 3. Przygotować zalewe z wody,octu,cukru,soli,słodkiej papryki,pieprzu i ziela angielskiego.Zagotować i gorącą zalewą zalać ogórki.Pasteryzować 8 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Czosnek Ocet Słodka papryka Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować