Obiad jednogarnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy na pólksiezyce. Papryke myjemy i kroimy w drobna kostke, ziemniaki i cebule obieramy i kroimy w srednia kostke, kapuste szatkujemy.
2.W głebokiej patelni lub garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebule, lekko ja dusimy, dorzucamy kiełbase i ja podsmazamy. Dodajemy papryke i razem smazymy 5 minut.
Nastepnie dodajemy ziemniaki i kapuste, dobrze mieszamy, zalewamy wodą i dodajemy reszte przypraw, przy czym czosnek zostawiamy na sam koniec. Dusimy pod przykryciem 20-25 minut, az ziemniaki beda miekkie. Mieszamy od czasu do czasu. Pod koniec duszenia dodajemy przecisniete 2 ząbki czosnku i zageszczamy danie rozrobiona mąką ziemiaczana z zimną wodą.
3.Myjemy i siekamy drobniutko natke zielonej pietruszki. Siekamy drobniutko 2 zabki czosnku i mieszamy go razem z natka zieloną. Danie podajemy na talerzu i posypujemy mikstura natki i czosnku.
Komentarze