Nalewka z suszonej żurawiny

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo ciekawy aromat i kolor.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 litra wódki u mnie żołądkówka
    260 gram suszonej żurawiny
    6 łyżek miodu gryczanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka z suszonej żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoika wsypać żurawinę, dodać miód i wlać alkohol. Zakręcić i odstawić na 2 tygodnie. Co jakiś czas potrząsać. Po 2 tygodniach nalewkę przefiltrować przez lejek z watą. Podajemy dobrze schłodzoną do mięsnych dań gorących. Bardzo smaczna
    Uwagi:
    Owoce ponownie zalałam wódką, tylko tyle, aby były zakryte,przydadzą się do ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować