Nalewka z suszonej żurawiny

4.49 (153 ocen)

  • 16 godz. 40 min

Doskonale sprawdzi się, jako rozgrzewka w długie zimowe wieczory.

  • 16 godz. 40 min

Składniki:

  • 200g suszonej żurawiny,
    2/3 szklanki cukru,
    400ml wódki.
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka z suszonej żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanego słoja wsypujemy żurawinę oraz cukier. Mieszamy. Żurawinę zalewamy wódką. Słoik zakręcamy i odstawiamy na dwa tygodnie w słoneczne miejsce. Co kilka dni mieszamy żurawinę, aby cukier dokładnie się rozpuścił.
  • 2. Po dwóch tygodniach nalewkę filtrujemy i przelewamy do szklanej butelki. Butelkę zakręcamy i odstawiamy na minimum trzy miesiące do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować