Nalewka hibiskusowa

4.46 (161 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taką naleweczką można przyjąć nie jedną koleżankę. Smaczna, z bogatym bukietem smakowym. Do świąt zdążycie, kochani zrobić.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki suszonych płatków hibiskusa
    1 cytryna
    3 plasterki suszonego jabłka
    5 goździków
    1/2 litra czerwonego wytrawnego wina
    1/4 litra spirytusu
    1/2 szklanki cukru
    duży słój
    butelki
Wystaw ocenę:

4.46 (161 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka hibiskusowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nalewka hibiskusowa 1. Płatki hibiskusa zalewam 1 szklanką gorącej wody, pozostawiam do ostudzenia. odcedzam. Cytrynę parzę, kroję w ósemki. Cytrynę, suszone jabłka, cukier, goździki zalewam naparem z hibiskusa, winem i spirytusem. Odstawiam na 2 miesiące, co kilka dni potrząsam słojem. Cedzę i nalewam do butelek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Hibiskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować