NALEŚNIKI Z WIŚNIAMI I ODROBINĄ PIKANTERII

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam!!! Polecam!!! Polecam!!!
Deserek , którego bazą jest naleśnik "na dwa" a sekretem pikanterii pewien tajemniczy dodatek.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    2 szklanki (2x200ml) mleka 1,5%
    2 szklanki mąki tortowej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 szczypty cynamonu
    2 szczypty kardamonu
    dżem wiśniowy
    pół małego opakowanie jogurtu typu greckiego
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z wiśniami i odrobiną pikanterii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rzygotować gęste ciasto naleśnikowe: jaja + mleko + mąka + cukier waniliowy + olej +cynamon + kardamon a następnie bez użycia tłuszczu usmażyć grube naleśniki.

    Naleśnik przekroić na cztery i ułożyć w formę mini tortu przekładając dżemem wiśniowym. Na wierzch położyć łyżeczkę jogurtu i posypać podprażonymi płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zawsze się udają - wypróbuj przepis na naleśniki Magdy Gessler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować