Naleśniki szpinakowe z budyniem i wiśniami

5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wiosenno-letnie naleśniki z czekoladowym budyniem i wiśniami .Pychotka.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
    1/2 szklanki wody gazowanej
    1 garść liści młodego szpinaku
    5 listków mięty
    200 g mąki pszennej
    2 jaja
    szczypta soli
    budyń czekoladowy

    1 budyń czekoladowy
    2 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
    350 g wiśni bez pestek
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki szpinakowe z budyniem i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, a następnie odstawiamy na 20 minut. Smażymy cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, delikatnie smarując ją olejem przed nałożeniem porcji ciasta.
    Jedną szklankę mleka zagotowujemy, w pozostałym mleku rozprowadzamy proszek budyniowy i cukier, wlewamy na gotujące się mleko, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy kostki czekolady i mieszamy.
    Na patelni rozpuszczamy cukier, dodajemy rozmrożone wiśnie i chwilę smażymy.
    Naleśniki smarujemy budyniem, składamy polewamy gorącymi wiśniami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Szpinak Wiśnie Mąka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować