Naleśniki z waniliowo-malinowym wiejskim twarożkiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Składniki na ciasto , łaczymy , mieszamy na gładka masę tak aby nie było grudek .
2. Twaróg rozdrabniamy widelcem na drobno . Do rozdrobnionego
twarogu dodajemy żółtko, cukier i jogurt i serek , ucieramy na gładka masę.
3Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron na rumiano .
4 Nastepnie naleśniki smarujemy niezbyt grubą warstwą twarogu Z boku naleśnika, od którego zaczniemy zwijanie, układamy wzdłuż podwójny szereg malin i naleśnik zwijamy w trójkąt.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, układamy na niej naleśniki i podsmażamy z obu stron na ładny złoty kolor.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy malinami.
Komentarze