Naleśniki z twarogiem i malinami

4.49 (175 ocen)

  • 60 min

Ta wersja naleśników jest bardzo szybka do zrobienia a przy tym niezwykle smaczna :) Świeże maliny użyte do nadzienia dodają całości wyjątkowego smaku i delikatnej cierpkości :)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na około 18-20 naleśników:
    CIASTO:
    3 jajka
    750 ml mleka
    około 400 g mąki tortowej
    3 łyżeczki cukru
    2 szczypty soli
    kilka kropel aromatu waniliowego

    NADZIENIE:
    650 g twarogu półtłustego
    1 jajko
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    6 – 7 łyżek cukru pudru

    około 300 g malin świeżych
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z twarogiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Jajka wbijamy do miski, rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko, ponownie razem roztrzepujemy, następnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy trzepaczką, odstawiamy na około 20 minut.
  • 2. Następnie smażymy naleśniki na delikatnie posmarowanej olejem i dobrze rozgrzanej patelni.
  • 3. NADZIENIE: Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier puder i ubijamy chwilę mikserem.
  • 4. Następnie wsypujemy budyń (proszek) i całość ubijamy około 5 minut na parze.
  • 5. Twaróg rozcieramy łyżką, dodajemy do masy z jajka i wszystko razem ucieramy mikserem.
  • 6. Gotowym nadzieniem smarujemy naleśniki, na połówce rozkładamy dowolną ilość malin, składamy w kopertę i smażymy na delikatnie natłuszczonej patelni (pod przykryciem) z obu stron na rumiano.
  • 7. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

Porady

Patelni nie trzeba natłuszczać za każdym razem. Nadzienie proponuję spróbować, czy jest odpowiednio słodkie, jeśli ktoś preferuje słodsze to cukru pudru można dać więcej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować