Naleśniki z szynką i serem

3 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Tradycyjne naleśniki w nieco innej odsłonie.

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 łyżeczki soli
    600 ml mleka
    50 ml oleju
    250 g mąki
    150 g sera żółtego
    kilka plasterków ulubionej wędliny
    1/2 pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasto naleśnikowe

Naleśniki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski ,dodajemy sól i mieszamy. Następnie dodajemy mleko ,olej i mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i jeszcze raz mieszamy. Ciasto odstawiamy na ok. 5 - 10 minut.
    W między czasie ser ścieramy na tarce, wędlinę kroimy w kostkę ,szczypiorek siekamy.
    Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta , na wierzch wykładamy odrobinę sera, wędliny oraz szczypiorek ,na wierzch wylewamy jeszcze odrobinę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Wędlina Jajka Mleko Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować