Naleśniki z parówkami, szynką i serem

5 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam dzisiaj smaczne, szybkie a zarazem syte naleśniki z parówką, szynką i serem. Naleśniki smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom i są smacznym posiłkiem na pyszne śniadanie.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    mąka pszenna 1 szklanka,
    woda 1 szklanka (może być mleko),
    jajko 1 szt.,
    sól 1 szczypta,
    olej rzepakowy 1 duża łyżka,

    Dodatkowo;
    szynka 5 - 6 plastrów
    ser żółty 5 - 6 plastrów
    parówki drobiowe 5 -6 szt.
    ketchup 5 - 6 łyżek
    olej rzepakowy do smażenia
    liście sałaty kilka szt.
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Naleśniki z parówkami, szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki z parówkami, szynką i serem 1. Mąkę przesiewamy do wysokiego naczynia,dodajemy wodę i szczyptę soli (ciasto ma mieć konsystencję śmietanki), następnie dodajemy jajko oraz olej, mieszamy do połączenia wszystkich składników.
    Smażymy 5 lub 6 naleśników w zależności od wielkości patelni, na każdym naleśniku nakładamy po plasterku sera, plasterek szynki a na końcu parówkę.
    Zwijamy w rulon i ponownie obsmażamy z jednej i drugiej strony.

    Podajemy na liściach sałaty zielonej polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować