Naleśniki z śmietanką i orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo pyszne naleśniki ze śmietanką i orzechami. Polecam bardzo na słodki obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto :
    0,5 szklanki mleka
    1 jajko
    1 łyżka z dużym czubkiem mąki
    1 łyżka oleju
    duża szczypta proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    Na masę :
    200 mililitra śmietanki 30%
    1 opakowanie śmietan - fix
    1 duża garść orzechów włoskich ( bez skorupek )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki z śmietanką i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i miksujemy. Odstawiamy na 30 minut.
    W międzyczasie orzechy włoskie kroimy ostrym nożem na małe kawałki.
    Schłodzoną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia, wsypujemy śmietan- fix i miksujemy na sztywno, wstawiamy do lodówki.
    Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju. Każdy naleśnik smarujemy ubitą śmietanką i posypujemy orzechami, zwijamy i przekładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować