Naleśniki z pastą korzenną

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pastę korzenną można także wykorzystać do kanapek :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEśNIKOWE:
    - mąka: 1.5 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - mleko: 1.5 szklanki
    - woda: 1.5 szklanki
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka
    PASTA KORZENNA:
    - twaróg: 20 dekagramów
    - miód: 1 łyżka
    - jogurt naturalny: 1 łyżka
    - mielony cynamon: 0.25 łyżeczki
    - mielony imbir: 0.25 łyżeczki
    - mielone goździki: 1 szczypta
    - gęsta śmietana (do polania naleśników - można z niej zrezygnować): 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Pasty

Naleśniki z pastą korzenną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, sól, mleko i 1 łyżkę oleju zmiksować z mąką i wodą (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany). Odstawić na 30 minut i na pozostałym oleju (2 łyżki) usmażyć naleśniki.
  • 2. Składniki pasty utrzeć na gładką masę.
  • 3. Naleśniki smarować przygotowaną pastą, zwijać w rulony lub składać w koperty. Polać śmietaną. Można posypać dodatkowo cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować