Naleśniki z nutką prowansalskich ziół

4.5 (163 ocen)

  • 20 min

Ukłon w stronę parówkożerców

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 szklanki mleka
    1,5 szklanki mąki
    szczypta soli
    3 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    10 parówek
    30 dag żółtego sera
    jajko i bułka tarta do panierowania

Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z nutką prowansalskich ziół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki 1. Mieszamy ze sobą składniki na ciasto naleśnikowe : jajka, mleko, mąkę sól i zioła.
  • 2. Smażymy cienkie placki. Z tych proporcji powinno ich wyjść około dziesięciu.
  • 3. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach , a parówki obieramy z osłonek.
  • 4. Na każdy naleśnik kładziemy parówkę i posypujemy tartym serem.Zawijamy naleśniki. Jajko "bełtamy" z odrobiną wody.Przygotowujemy bułkę tartą do panierowania.
  • 5. Maczamy naleśniki w jajku , potem w panierce i smażymy na rumiano. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować