Śledzie w ziołach prowansalskich

4.99 (174 ocen)

  • 60 min

Śledziki te goszczą czesto na moim stole, ich smak powoduje ze szybko znikają z talerza .

  • 60 min

Składniki:

  • Szklanka wody ,1/2 szklanki octu,1/2 szklanki oleju Kujawskiego,2 łyżki cukru,duża łyżka wegety u mnie Kucharek,1 łyżka magi,1 łyżka majeranku,1 mała łyżeczka gorczycy,1 łyżeczka Ziół Prowansalskich,niecałe pół łyżeczki soli,1/2 łyżeczki pieprzu mielonego, 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego,2 liście laurowe,2 duże cebule. 70 dkg fletu ze śledzia zielonego.
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w ziołach prowansalskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wraz z pokrojoną w prążki cebulą zagotowac ,gotowac tak 20 min,Śledzie opłukac ,oczyścic ,osuszyc i pokroic w paseczki szerokie na około 2 - 3 cm,pokrojone śledzie zalac gorącą zalewą i ponownie gotowac jeszcze około 15 - 20 min. Po ugotowaniu włożyc w chłodne miejsce.Śledziki są najlepsze po 2 - 3 dniach .

Porady

Mogą byc też mrożone filety śledziowe ,wtedy nalezy je najpierw rozmrozic.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować