Sałatka z chińskich zupek

0 (0 ocen)

Jedna z najczęsciej przygotowywanych przeze mnie sałatek "dla gości". Po prostu niemal każdemu smakuje.

Składniki:


  • 2 zupki chińskie - jedna łagodna, druga pikantna, w neutralnym, rosołowym smaku
    mała kapusta pekińska
    puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    opcjonalnie: puszka groszku
    2 piersi z kurczaka
    pieprz i sól do smaku
    majonez-kilka łyżek


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z chińskich zupek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka oczyszczamy z niedoskonałości, kroimy w kostkę, po czym oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy do ostudzenia.
  • 2. Makaron zupek kruszymy, wrzucamy do sporej miski. Dodajemy przyprawy dołączone do tychże zupek (oprócz ewentualnego tłuszczu). Zalewamy wrzątkiem ale w ilości zdecydowanie mniejszej niż w przypadku zwyczajnej zupki. Wody ma być tak może z ćwierć szklanki. Mieszamy tę że miksturę.Przykrywamy pokrywką.
  • 3. Zabieramy się za krojenie kapusty. W drobną kostkę lub paseczki.
    Odsączamy wszystkie puszki z zalewy.
    No i teraz łączymy ze sobą makaron, mięso, kapuchę i wszelkie dobroci z puszek. Mieszamy.
    Dodajemy majonez, tyle, ile nam sumienie pozwala. Jeśli jest za mało doprawione ( w co wątpię :) ), doprawiamy solą, pieprzem. Można jeść od razu, lub po chwilce odstanej przez sałatkę w lodówce.

Porady

Fasolę możemy zastąpić czerwoną papryką pokrojoną w kostkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować