Naleśniki z białą czekoladą i sosem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
DO MISKI WSYP WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE I WYMIESZAJ, AŻ BĘDZIE MIAŁO GĘSTĄ (GŁADKĄ) KONSYSTENCJĘ.
SMAŻ NA PATELNI POSMAROWANĄ OLEJEM NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
W RONDELKU PODGRZEJ ŚMIETANĘ I ROZPUŚĆ W NIEJ CZEKOLADĘ. DODAJ ROZPUSZCZONĄ W WODZIE (1/3 SZKLANKI) ŻELATYNĘ I WYMIESZAJ. OSTUDŹ I NAŁÓŻ NA NALEŚNIKI.
ZŁÓŻ NALEŚNIKI W KWADRATY.
OBIERZ POMARAŃCZE, WYTNIJ CZĄSTKI BEZ SKÓREK.
NA PATELNI ROZPUŚĆ ŁYŻKĘ CUKRU NA KARMEL.
DO ROZPUSZCZONEGO KARMELU DODAJ POMARAŃCZE. WLEJ SOK POMARAŃCZOWY I GOTUJ, AŻ SOS ZGĘSTNIEJE.
DODAJ MASŁO.
W SOSIE PODGRZEJ NALEŚNIKI. PRZEŁÓŻ JE NA TALERZ I POLEJ SOSEM I UDEKORUJ POMARAŃCZAMI.
Porady
nadzienie odstaw na około 30minut, aż będzie jak budyń.
Komentarze