NALEŚNIKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I SOSEM POMARAŃCZOWYM

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Bardzo dobry przepis dla ukochanej osoby.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 ML MLEKA
    1 JAJKO
    SZKLANKA MĄKI
    3 ŁYŻKI CUKRU
    2 ŁYŻKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
    OLEJ ROŚLINNY (DO SMAŻENIA)

    NADZIENIE (MUS):
    2 TABLICZKI BIAŁEJ CZEKOLADY
    150 ML ŚMIETANY 30%
    1,5 ŁYŻKI ŻELATYNY

    SOS:
    2 POMARAŃCZE
    2 ŁYŻKI MASŁA
    200 ML SOKU POMARAŃCZOWEGO
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z białą czekoladą i sosem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    DO MISKI WSYP WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE I WYMIESZAJ, AŻ BĘDZIE MIAŁO GĘSTĄ (GŁADKĄ) KONSYSTENCJĘ.
    SMAŻ NA PATELNI POSMAROWANĄ OLEJEM NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
    W RONDELKU PODGRZEJ ŚMIETANĘ I ROZPUŚĆ W NIEJ CZEKOLADĘ. DODAJ ROZPUSZCZONĄ W WODZIE (1/3 SZKLANKI) ŻELATYNĘ I WYMIESZAJ. OSTUDŹ I NAŁÓŻ NA NALEŚNIKI.
    ZŁÓŻ NALEŚNIKI W KWADRATY.
    OBIERZ POMARAŃCZE, WYTNIJ CZĄSTKI BEZ SKÓREK.
    NA PATELNI ROZPUŚĆ ŁYŻKĘ CUKRU NA KARMEL.
    DO ROZPUSZCZONEGO KARMELU DODAJ POMARAŃCZE. WLEJ SOK POMARAŃCZOWY I GOTUJ, AŻ SOS ZGĘSTNIEJE.
    DODAJ MASŁO.
    W SOSIE PODGRZEJ NALEŚNIKI. PRZEŁÓŻ JE NA TALERZ I POLEJ SOSEM I UDEKORUJ POMARAŃCZAMI.

Porady

nadzienie odstaw na około 30minut, aż będzie jak budyń.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować