Naleśniki z serkiem mascarpone i białą czekoladą

4.49 (187 ocen)

  • 60 min

Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone połączonym z białą czekoladą.Idealne na podwieczorek lub na deser.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    3 jajka
    pół szklanki gazowanej wody
    2-3 łyżki cukru
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia

    Nadzienie:
    25 dag serka mascarpone
    tabliczka białej czekolady ( 10 dag )

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z serkiem mascarpone i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie,bez grudek ciasto.Następnie odstawiamy na pół godziny.
  • Smażenie. 2. Następnie na patelni na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki po kilka chwil z każdej strony,o średnicy około 17 cm.Usmażone lekko studzimy.
  • Serek. 3. Czekoladę stapiamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy.
    Serek przekładamy do miski,dodajemy stopioną czekoladę ( 2 łyżki zostawiamy do dekoracji ) i dokładnie ucieramy.
  • Smarowanie. 4. Naleśniki smarujemy serkiem i zawijamy.
  • Gotowe naleśniki. 5. Naleśniki dekorujemy odłożoną czekoladą.

Porady

Z przepisu wyszło mi 12 naleśników o średnicy około 17 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować