Naleśniki sernikowo-jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zdecydowanie moje najlepsze nadzienie naleśnikowe ever! Gotowany ser i prażone jabłka...to nie mogło się nie udać! Fakt, trochę roboty przy tym jest, ale efekt końowy z pewnością zwali was z nóg, tak jak stanie przy garach podczas robienia. Żart, ofkors...tragedii nie ma. Na pewno nie zabłyśniecie niczym chrząstka w salcesonie przed domownikami. Przeciwnie, będziecie tak jak Rihanna "Shine bright like a diamond", ba! miliony diamentów! Na "ręcach" was będą nosić i czcić jak pankejkowe bóstwo. Tak miało wyglądać, niestety siedzę i klepię na kompie dla was przepisy. Śniczki polecam, żyję...ponoć mega wyszły
Arek Gie

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa sernikowa:








    1 kg sera z wiaderka
    200 g masła
    1/2 szklanki cukru pudru
    1/3 szklanki mleka
    4 jajka
    2 budynie waniliowe
    1 garść rodzynków








    Dodatkowo:








    860 g prażonych jabłek w słoiku Urbanek








    Naleśniki:








    3 jajka
    szczypta soli
    2 szklanki mleka
    2 szklanki wody gazowanej
    2,5 szklanki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki na słodko

Naleśniki sernikowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki sernikowo-jabłkowe 1. Jajka ubijamy ze szczyptą soli.


    Następnie dodajemy mleko i wodę.


    Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą.


    Miksujemy na gładko.


    Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.



    Masło roztapiamy w dużym garnku, na średnim ogniu, wyłączamy. Do gorącego masła dodajemy cukier puder i twaróg, energicznie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia wszystkich składników. Wbijamy jajka, dorzucamy rodzynki i mieszamy,aż masa stanie się jednolita.


    Budynie rozrabiamy w mleku. Masę wstawiamy na płomień, podgrzewamy na średnim ogniu, cały czas mieszając.


    Kiedy masa będzie ciepła, dodajemy wymieszane w mleku budynie, mieszamy aż masa zacznie gęstnieć. Studzimy.


    Każdy płat naleśnika smarujemy serem (2 łyżki), a na krawędzi układamy prażone jabłka (1 łyżka), zawijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Jabłka Ser z wiaderka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować