Naleśniki jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To takie alla racuchy, jednak podane jak naleśniki. Można wzbogacić je ulubionym sosem.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kładniki;
    2 jajka
    1i 1/2 szkl mleka migdałowego
    2 szkl, mąki pszennej (lub bezglutenowej)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/4 szkl. cukru kokosowego
    2 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
    skórka otarta z 1 cytryny
    olej kokosowy do smażenia

    Syrop klonowy i owoce do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dolewamy mleko wymieszane z jajkami, mieszamy składniki suche z mokrymi. Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy do ciasta. Dosypujemy cynamon i skórkę z cytryny, dokładnie mieszamy.
    Na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym smażymy naleśniki, ciasto należy rozprowadzić łyżką po całej powierzchni patelni. Smażymy do zrumienienia i przekładamy na drugą stronę. Zwijamy wedle upodobań.
    Podajemy z wybranymi owocami i syropem klonowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować