Naleśniki budyniowe z kremem czekoladowo-orzechowym z awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki budyniowe z kremem czekoladowym z awokado, bananów i masła orzechowego to świetna propozycja na obiad na słodko, śniadanie czy deser.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki (na 6 szt. o średnicy 28 cm):
    3/4 szklanki* mąki pszennej
    1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego bez cukru
    2 średnie jajka
    250 ml mleka 3,2%
    150 ml wody mineralnej
    1 łyżka oleju
    2 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    Krem czekoladowo-orzechowy:
    2 średnie dojrzałe banany
    1/2 awokado
    1 łyżka masła orzechowego
    1 łyżka gorzkiego kakao
    1/2 łyżki miodu
    Dodatkowo (do podania):
    1/2 szklanki malin
    1/2 szklanki borówek amerykańskich
    1 łyżka cukru pudru

    *szklanka o pojemności 250 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Naleśniki budyniowe z kremem czekoladowo-orzechowym z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. Odstawić na około 20 minut. Rozgrzać patelnię, dno wysmarować cienką warstwą oleju za pomocą pędzelka. Naleśniki smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
    Krem czekoladowo-orzechowy: Wszystkie składniki kremu zmiksować w malakserze lub dokładnie rozgnieść tłuczkiem lub widelcem.
    Naleśniki smarować kremem, zwijać/składać, posypać cukrem pudrem i udekorować owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować