4 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki (tutaj 1 szklanka mąki pszennej i 1/2 mąki razowej typ 1850, można użyć tylko pszennej)
2/3 szklanki cukru
150 gr margaryny lub masła
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 filiżanka mieszkanki keksowej- skórki kandyzowane/ rodzynki itp.
Sposób przygotowania przepisu:
Najprostszy keks
1.
Miękkie masło lub margarynę zmiksować z cukrem.
2.
Cały czas miksując dodać po kolei- jajka, mąkę i proszek do pieczenia.
3.
Dodać mieszankę keksową i delikatnie wymieszać całość łyżką.
4.
Przelać na blachę i piec około 45 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze