Pizza z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże wymieszać z letnią wodą, mąkę wymieszać z solą i ziołami, dodać drożdże i olej, zagnieść ciasto które odstawić na minimum 30 minut w tym czasie przygotować sos.
Pomidory razem z sokiem przelać na patelnię, dodać bazylię i pokrojony w plasterki czosnek, szczyptę cukru oraz sól i pieprz do smaku, całość razem smażyć do momentu odparowania nadmiaru płynu.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć patelni w trakcie doprawić do smaku sola i pieprzem.
2.Ciasto po podrośnięciu cienko rozwałkować i ułożyć na papierze do pieczenia który ułożyliśmy tylko na kratce z piekarnika, następnie posmarować przestudzonym sosem, ser żółty zetrzeć i posypać po sosie pomidorowym, następnie posypać wszystko przestudzonymi pieczarkami, drobno pokrojoną papryka i szynką pociętą w paseczki na koniec posypać ziołami do pizzy i serem topionym porwanym na mniejsze kawałki.
Komentarze