Karkówka w pomidorowej marynacie

4.48 (186 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niebanalny smak karkówki. Kruche, rozpływające się w ustach mięso jest gwarancją udanego obiadu :)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    4 cebule
    1/2 kg pieczarek
    sól, pieprz, majeranek, ulubione zioła
    Marynata:
    2,5 łyżki octu
    4 łyżki cukru
    2,5 łyżki magi
    5 łyżek koncentratu pomidorowego
    5 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w pomidorowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kartkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry, przyprawić i obsmażyć kilka minut z dwóch stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Cebulę pokroić w piórka, przesmażyć ok. 7 min. Pieczarki umyć pokroić, dodać do cebuli, smażyć jeszcze ok. 5 min. Przełożyć na mięso.
    Składniki marynaty wymieszać, zalać mięso i piec w 180 stopniach ok. 1,5 godz.
    Podawać z ziemniakami, kaszą lub kluskami śląskimi. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Marynata Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować