Na sposób tajski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Gotuję od niedawna. Pomysły na potrawy czerpię głównie z kulinarnych programów telewizyjnych. Bardzo chciałabym dojść do perfekcji w sztuce gotowania i w przyszłości otworzyć własną restaurację.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z kurczaka
    ● sok i skórka z cytryny
    ● zielona papryczka chili
    ● 150 ml mleczka kokosowego
    ● 2 łyżki sosu rybnego
    ● 2 łyżki sosu sojowego
    ● łyżka sosu ostrygowego
    ● marchewka
    ● 4 łyżki pędów bambusa ze słoika
    ● 2 liście kapusty pekińskiej
    ● 3 grzyby mun
    ● po 1/2 żółtej, zielonej i czerwonej papryki
    ● pęczek szczypiorku
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Na sposób tajski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Na sposób tajski 1. Filety myjemy, kroimy w dużą
    kostkę i marynujemy w soku
    i startej skórce z cytryny. Papryki
    kroimy w słupki. Marchewkę
    obieramy, myjemy i r ównież
    kroimy w słupki. Papryki i marchewkę
    wraz z grzybami podsmażamy
    na oleju.
  • Na sposób tajski 2. Na drugiej patelni rozgrzewamy
    olej i smażymy mięso. Chili
    myjemy, oczyszczamy z gniazda
    nasiennego i drobno kroimy.
    Wkładamy do mięsa i smażymy
    minutę. Wlewamy mleczko kokosowe
    i sosy. Dodajemy 3/4
    drobno posiekanego szczypiorku.
    Dusimy 2 minuty.
  • Na sposób tajski 3. Wkładamy grzyby i warzywa,
    mieszamy. Zdejmujemy z ognia.
    Dodajemy pędy bambusa i posiekaną
    kapustę. Dekorujemy
    pozostałym szczypiorkiem.

Porady

Podajemy z tajskim ryżem lub makaronem udon.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować