Tajski sos chilli

4.51 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -2 czerwone papryczki chili
    -4 ząbki czosnku
    -50 ml octu
    -200 ml wody
    -100 g cukru
    -1 łyżka sosu rybnego
    -1 łyżka soku z limonki
    -1 łyżka skrobi kukurydzianej
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Tajski sos chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczkę oraz czosnek kroimy i z odrobiną wody blendujemy. Wkładamy do rondelka. Dodajemy wodę, ocet, cukier, sok z limonki i sos rybny. Gotujemy około 10 min. W małej miseczce mieszamy dokładnie skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody. Dodajemy zawartość miseczki do rondelka i gotujemy do momentu osiągnięcia przez sos wymaganej, gęstej konsystencji. Podajemy do omletów, sajgonek itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować