Tajski kurczak na słodko

4.5 (140 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nietypowa kompozycja smaków zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pikantność curry została złagodzona słodkim i soczystym ananasem i delikatnym mlekiem kokosowym…

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - tajska pasta curry: 4 łyżki
    - mleko kokosowe: 400 mililitrów
    - świeży ananas pokrojony: 1 sztuka
    - świeża kolendra lub pietruszka posiekana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tajski kurczak na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć w woku lub głębokim rondlu. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i podsmażyć. Następnie całość podsmażyć z pastą curry. Wlać mleko kokosowe, całość zagotować. Dodać ananasa, zagotować, by ananas zmiękł. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą lub natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować