Czym jest kuchnia i gotowanie? Dla wielu z nas to po prostu konieczność, niektórym z nas jest obojętne co zjemy i jak zjemy... Dla mnie jedzenie jest jedną z największych przyjemności w życiu...
ielu z Was na pewno będzie twierdzić, że to co zdrowe nie może być dobre. Nic bardziej mylnego! Świetną i zdrową propozycją na drugie śniadanie w pracy są… ciasteczka!
Użytkownik boje_sie_motyli
w dniu 05.03.2014 19:53 opublikował przepis:
Nużą Cię już zwykłe jajka? :) Wypróbuj jajka marmurkowe – ugotowane na twardo, które swój wyjątkowy wygląd zawdzięczają czarnej herbacie i mieszance korzennych przypraw
Użytkownik boje_sie_motyli
w dniu 25.02.2014 14:25 opublikował przepis:
W chłodne dni nic nie rozgrzewa lepiej niż kubek gorącej herbaty i cieplutkie bułeczki o korzennym zapachu, lekko cierpkim smaku żurawiny zrównoważonym słodkimi rodzynkami…
Użytkownik boje_sie_motyli
w dniu 24.02.2014 11:36 opublikował przepis:
Smak powoduje wspomnienia z minionych czasów, Gdy babcia robiła taki właśnie sernik z miodową rosą. Możemy sobie to wyobrazić… Możemy również po prostu taki sernik zrobić i cieszyć się jego smakiem oraz wspomnieniami przez ów smak przywołanymi...
Użytkownik boje_sie_motyli
w dniu 24.02.2014 11:33 opublikował przepis:
Sałatka oznacza zdrowie. A przynajmniej tak powszechnie się twierdzi. Tłuszcze nienasycone to zdrowie, to też wiadomo od dawna. Postanowiliśmy połączyć sałatkę i tłuszcze nienasycone i przygotować coś jeszcze zdrowszego i nietypowego – sałatkę z awokado.
Użytkownik boje_sie_motyli
w dniu 24.02.2014 11:30 opublikował przepis:
Soczyście zielona rukola o lekko cierpkim, korzennym smaku. Kolorytu i słodkości dodają cienkie plastry buraczków podsmażonych w towarzystwie gałązki aromatycznego rozmarynu. Smażone kawałeczki boczku z czerwoną cebulką oraz kozi ser sprawiają, że… smak sałatki staje się idealny, wyważony. Smak gorz
Użytkownik boje_sie_motyli
w dniu 24.02.2014 11:27 opublikował przepis:
Podsmażone na złoto kawałki kurczaka,. cebula i czosnek doprawione diabelskimi papryczkami chili. Do tego aromatyczny bulion, garść orzeszków ziemnych i masło orzechowe, które sprawia, iż konsystencja zupy jest niemal aksamitna…zupa