Muszle makaronowe z tuńczykiem

4.51 (146 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska z tuńczykiem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • muszle makaronowe 200 g,
    Sałatka:
    tuńczyk w sosie własnym 2 puszki,
    kukurydza konserwowa 1 puszka,
    ogórki konserwowe 5 szt,
    jajka 4 szt,
    majonez 3 - 4 łyżki,
    posiekana natka pietruszki,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Musy Przekąski

Muszle makaronowe z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle makaronowe gotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i ostudzić.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy, ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną sałatką napełniać muszle makaronowe i posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować