Mus z jabłek i dzikiej róży

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

W miniony weekend zebraliśmy kilka wiader jabłek malinówek. Ze sporej ilości zrobiłam mus do słoiczków. Do jabłek ze skórką dodałam dwie garście dzikiej róży cynamon, kardamon i mielone goździki. Zmiksowałam i gorące przełożyłam do słoiczków. Jest przepyszny i ma cudowny rubinowy kolor.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg jabłek czerwonych ze skórką
    2 garście obranych owoców dzikiej róży
    1/2 łyżeczki mielonych goździków
    1 łyżeczka cynamonu
    2 ziarna kardamonu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Mus owocowy

Mus z jabłek i dzikiej róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć przekroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne ( nie obierać że skórki) i przełożyć do garnka, dodać resztę składników i podlać niewielką ilością wody. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Zmiksować na gładko a gorący mus przyłożyć do wyparzonych słoików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować