Makaron z musem truskawkowym

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Makaron z musem truskawkowymto słodkie wydanie obiadu.Łatwe w przygotowaniu i typowo letnie.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g makaronu kokardki
    1 kg truskawek
    200 ml śmietany 30%
    5 łyżek cukru
    1 szkl. przegotowanej wody
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Makaron z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki czyścimy, myjemy i odsączamy na sitku.
    Odkładamy kilka ładniejszych do dekoracji (ich ilość zależy od nas).
    Truskawki wkładamy do garnka, podlewamy wodą.
    Dodajemy cukier i dusimy na małym ogniu mieszając do momentu aż powstanie mus.
    Później dodajemy śmietanę połączoną z mąką i dodajemy do truskawek.
    Całość zagotowujemy.
    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Ugotowany makaron odcedzamy na sitku.
    Wykładamy na talerze i polewamy przygotowanym musem.
    Na wierzchu układamy połówki odłożonych truskawek.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować