MUS BRZOSKWINIOWO-BAZYLIOWY z jogurtem i cynamonowym crunchy

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Zdrowo, słodko, chrupiąco, lekko, owocowo i kremowo.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 (słodkie) brzoskwinie
    2 listki świeżej bazylii
    250g jogurtu naturalnego
    2 łyżki płatków owsianych
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka miodu malinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus brzoskwiniowo-bazyliowy z jogurtem i cynamonowym crunchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie dokładnie umyć, obrać ze skórki, pozbawić pestek i pokroić w mniejsze kawałki.
  • 2. Bazylię opłukać, osuszyć i razem z kawałkami brzoskwini dokładnie zblendować, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowy mus przelać do wysokiej szklanki.
  • 3. Na mus wylać jogurt naturalny. Wstawić do lodówki.
  • 4. Przygotować crunchy: na rozgrzaną patelnię wylać łyżeczkę miodu malinowego, wsypać płatki owsiane, cynamon i prażyć przez kilka minut, aż do zarumienienia, cały czas mieszając. Gdy crunchy będzie gotowe, z lodówki wyjąć mus z jogurtem i na wierzch wsypać uprażone płatki. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować