Mus jabłkowy z crunchy

4.5 (153 ocen)

To lekki, chrupiący i pyszny deser. Tak przygotowane jabłka można jeść także na śniadanie. Doskonały posiłek dla osób będących na diecie.

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    - Około 5 -6 jabłek,
    - ½ dużego jogurtu naturalnego,
    - 1,5 szklanki crunchy,
    - 2 łyżki soku z cytryny,
    - Ewentualnie cukier do smaku,
    - Cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus jabłkowy z crunchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, dokładamy sok z cytryny i smażymy około 10 minut. Następnie miksujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.
    Na dno pucharków dajemy crunchy, potem jabłka. Całość zalewamy jogurtem. Podajemy posypane cynamonem.

    Jeśli jabłka są kwaśne można je dodatkowo posłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować